Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie


Actualitate

    Comunicat 22.06.2023

   Judecătorii militari din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti au stabilit ca se raliază protestului declanşat de judecătorii din cadrul celorlalte instanţe din ţară, solicitând ca puterea legislativă să respecte atât statutul judecătorilor, cât şi al personalului auxiliar de specialitate. Măsurile propuse prin modificările ce urmează a fi aduse condiţiilor de pensionare ale magistraţilor şi ale personalului auxiliar de specialitate încalcă independenţa, precum şi statutul constituţional al judecătorului.
    Prezenta formă de protest a fost adoptată ca urmare a lipsei dialogului loial între puterea judecătorească şi cea legislativă pentru găsirea unor rezolvări, care să respecte predictibilitatea, garanţiile constituţionale şi demnitatea statutului de judecător, precum şi urmare faptului că, prin modificările legislative preconizate referitoare la pensia de serviciu, este încălcată independenţa şi este afectat statutul constituţional al judecătorului.

Colonel judecător Cristian VRABIE
Maior judecător Edgar Laurențiu DUMBRAVĂ
Căpitan judecător Bărăscu Maria VIRGINIA

   


    Alegeri membrii CSM

     Decizia nr 8 din 25 iulie 2022 a CMA.pdfDecizia nr 8 din 25 iulie 2022 a Curții Militare de Apel privind convocarea adunării generale a judecătorilor de la Tribunalul Militar București, pentru turul doi de scrutin, în vederea alegerii celui de-al doilea membru al C.S.M., reprezentant al judecătorilor de la tribunale

    Dosarul electronic

    Începând cu data de 2 decembrie 2019 a fost implementată și a devenit operațională  aplicația „Dosarul electronic”, disponibilă pe site-ul ​Curții Militare de Apel, la adresa: https://www.cma.ro/dosare/index.php​.
       Pentru a primi acces în aplicație, părțile/avocații/reprezentanții părților vor completa o cerere tip, disponibilă la arhiva instanței sau pe site-ul Curții Militare de Apel la adresa de mai sus. Alături de cererea completată și semnată, se va depune în original sau copie, împuternicirea avocațială sau dovada calității de reprezentant, iar pentru părți o copie a actului de identitate. Cererea se depune la arhiva instanței sau se transmite prin e-mail la tmtb@cma.ro sau registratura.arhiva.tmb@cma.ro​.
        În  această aplicație vor putea fi vizualizate, de către cei interesați, informații detaliate despre procesele aflate pe rolul instanței, actele de sesizare a instanței, precum și toate înscrisurile realizate sau depuse la dosar în cursul judecății, cu excepția celor care conțin informații clasificate.Informaţii de interes public


Contact