Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie     Anunt : Prin Hotărârea Secției pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii nr. 2646/16.11.2023 a fost adoptat Chestionarul elaborat în cadrul  Grupului de lucru privind  Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025, propus ca modalitate de evaluare a gradului de satisfacţie al părţilor interesate în vederea atingerii indicatorului din Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025. 
Curtea de Apel Ploiești aduce la cunoștința persoanelor interesate faptul că, pentru această instanţă, chestionarul este disponibil și poate fi completat on line, accesând site-ul Curții de Apel Ploiești  www.caploiesti.ro,  la rubrica ”Informații publice”, sau  pagină aferentă de pe portalul instanţelor de judecată, la secţiunea ”Informații de interes public”.
Pentru completarea chestionarului, nu sunt necesare nici crearea unui cont de acces și nici introducerea unor date cu caracter personal.
Răspunsurile date la întrebările din chestionar sunt necesare în vederea evaluării de către Consiliul Superior al Magistraturii, în scop statistic, a percepţiei publice privind activitatea în cadrul instanţelor judecătoreşti, precum și alte elemente care intră în conţinutul noţiunii de acces liber la justiţie în sens larg.

 Anunţ : pentru mai multe detalii cu privire la aplicaţia Dosarul electronic, aplicaţiile IT noi implementate/dezvoltate de Curtea de Apel Ploieşti în sprijinul justiţiabililor (ex: afişare liste şedinţe la nivelul tuturor instanţelor de judecată din circumscripţia Curţii de Apel Ploieşti, programare on-line, desfăşurarea şedinţelor de judecată în timp real, etc.) precum şi alte noutăţi şi informaţii publice, a fost creat site-ul Curţii de Apel Ploieşti, pe care îl puteţi accesa la adresa : www.caploiesti.ro
           Programări online arhiva accesati linkul : https://www.caploiesti.ro/program_arh/

Comunicare şi acces electronic la dosar
    
Vă recomandăm ca, în dosarele instanţei, să completaţi şi să trimiteţi Cererea de comunicare documente în format electronic (care cuprinde adresa dvs de e-mail şi numărul de telefon mobil) însoţită de copie CI pentru persoanele care au calitate de parte în dosar sau împuternicire avocaţială/dovada calităţii de reprezentant, pentru a putea beneficia de acces electronic la dosar şi de comunicarea documentelor în format electronic (link-uri prin e-mail şi SMS).
 
Dosarul electronic poate fi accesat din mesajul e-mail pe care îl veţi primi de la instanţă ori prin paginile de internet caploiesti.ro
 
Cererea de comunicare în format electronic a documentelor din dosare este disponibilă în format pdf .
 
Vă puteţi informa despre modul de utilizare a sistemului de comunicare şi acces electronic la dosar, citind aceste instrucţiuni.


 Începând cu data de 01 septembrie 2021, Curtea de Apel Ploieşti îşi desfăşoară activitatea în noul sediu PALATUL DE JUSTIŢIE PRAHOVA -  Ploieşti, str. Gheorghe Doja, nr. 42 , jud. Prahova.

Reguli de acces in Palatul Justitiei

Procedura acces persoane cu dizabilitati

 •  
  • Legislaţie privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar
  • Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor- vizualizare ;
  • Legea nr. 304/2022 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare – vizualizare ;
   Legea nr.305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii - vizualizare ;
  • Regulamentul de ordine interioară al  instanţelor judecătoreşti - Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 3243/2022 - vizualizare .

  Curtea de Apel Ploieşti a fost înfiinţată prin Legea nr. 92 / 1992 pentru organizarea judecătorească şi funcţionează efectiv incepând cu data de 1 iulie 1993.
  In perioada 1 iulie 1993 – 1 mai 1996, Curtea de Apel Ploieşti şi-a desfăşurat activitatea în incinta Tribunalului Prahova, iar începând cu data de 1 mai 1996 până la data de 31 august 2021 a funcţionat în aripa de nord a Palatului Culturii din Ploieşti, într-un spaţiu pe care îl deţinea cu chirie de la Consiliul Judeţean Prahova. Începând cu data de 01 septembrie 2021 își desfășoară activitatea în noul sediu din cadrul Palatului Justiției Prahova, str. Gh.Doja, nr.42, Ploiești.
  Competenţa teritorială (localităţi şi instanţe)
  Instanţele arondate Curţii de Apel Ploieşti sunt urmatoarele:
  Tribunalul Prahova, Judecătoria Ploieşti, Judecătoria Mizil, Judecătoria Vălenii de Munte, Judecătoria Sinaia şi Judecătoria Câmpina.
  Tribunalul Buzău, Judecătoria Buzău, Judecătoria Pogoanele, Judecătoria Pătârlagele, Judecătoria Râmnicu Sărat
  Tribunalul Dâmboviţa, Judecătoria Târgovişte, Judecătoria Găeşti, Judecătoria Moreni, Judecătoria Răcari , Judecătoria Pucioasa.

Anunt referitor arondarea unor localitati din circumscriptia Judecatoriei Ploiesti

Organizare instanţă


Actualitate


Informaţii de interes public

Petiţii şi sesizări
Pentru orice sesizare/petiție/reclamație vă rugăm contactați-ne la adresa: ca-ploiesti@just.ro
Cerere de informare publică 
Pentru orice solicitare de informare publică în baza legii 544/2001, vă rugăm contactați-ne la adresa: ca-ploiesti@just.ro
Formular pentru solicitare în baza Legii nr.544/2001    

Contact