Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie


Anunț 24 octombrie 2021
       Pentru accesul în sediul Curții de Apel Ploiești nu se solicită prezentarea certificatului verde.
        În contextul noilor măsuri aplicabile de luni, 25 octombrie 2021, impuse prin HG nr.1130/22.10.2021, în lipsa unei dispoziții normative exprese referitoare la incidența acestora în privința instanțelor de judecată, raportat la necesitatea asigurării dreptului constituțional de acces la justiție, ACCESUL ÎN SEDIUL CURȚII DE APEL PLOIEȘTI NU VA FI CONDIȚIONAT DE PREZENTAREA CERTIFICATULUI VERDE, ci se va realiza în continuare după regulile aplicate până în prezent.
            Potrivit DSU, dispozițiile HG 1130/2021 nu se plică instanțelor și parchetelor - Descarcă document
Notă referitoare la aplicabilitatea la nivelul instanțelor judecătorești a prevederilor HG 1130/2021 Descarcă document
 
 Începând cu data de 01 septembrie 2021, Curtea de Apel Ploieşti îşi va desfăşura activitatea în noul sediu-Palatul de Justiţie Prahova.

PALATUL DE JUSTIŢIE PRAHOVA -  Ploieşti, str. Gheorghe Doja, nr. 42 , jud. Prahova

Anunţ :  
Vă informăm că pentru mai multe detalii cu privire la aplicaţia Dosarul electronic, aplicaţiile IT noi implementate/dezvoltate de Curtea de Apel Ploieşti în sprijinul justiţiabililor (ex: afişare liste şedinţe la nivelul tuturor instanţelor de judecată din circumscripţia Curţii de Apel Ploieşti, programare on-line, desfăşurarea şedinţelor de judecată în timp real, etc.) precum şi alte noutăţi şi informaţii publice, a fost creat site-ul Curţii de Apel Ploieşti, pe care îl puteţi accesa la adresa : www.caploiesti.ro
           Programări online arhiva accesati linkul : https://www.caploiesti.ro/program_arh/

 

Anunt referitor arondarea unor localitati din circumscriptia Judecatoriei Ploiesti
În scopul prevenirii
infectării cu Coronavirus(COVID-19) sau alte alte infecţii respiratorii, pe perioada epidemiei cu acest virus, vă adresăm rugămintea de a evita prezenţa la sediul instanţei, dacă aceasta nu este absolut necesară, prin utilizarea aplicaţiei Info Dosar, transmiterea documentelor, exclusiv , în format electronic,  solicitarea judecării în lipsă sau amânarea judecării, pe considerente  de boală, dacă este cazul.
 

 

 

Comunicare şi acces electronic la dosar

 •  
  Vă recomandăm ca, în dosarele instanţei, să completaţi şi să trimiteţi Cererea de comunicare documente în format electronic (care cuprinde adresa dvs de e-mail şi numărul de telefon mobil) însoţită de copie CI pentru persoanele care au calitate de parte în dosar sau împuternicire avocaţială/dovada calităţii de reprezentant, pentru a putea beneficia de acces electronic la dosar şi de comunicarea documentelor în format electronic (link-uri prin e-mail şi SMS).
   
  Dosarul electronic poate fi accesat din mesajul e-mail pe care îl veţi primi de la instanţă ori prin paginile de internet caploiesti.ro
   
  Cererea de comunicare în format electronic a documentelor din dosare este disponibilă în format pdf .
   
  Vă puteţi informa despre modul de utilizare a sistemului de comunicare şi acces electronic la dosar, citind aceste instrucţiuni.
   
   


  Legislaţie privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar
 
 • Legea nr. 303 din 28 iunie 2004  *** Republicată privind statutul judecătorilor şi procurorilor- vizualizare;
 
 • Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare – vizualizare;
 
 • Regulamentul de ordine interioară al  instanţelor judecătoreşti - Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 1375/2015 - vizualizare


Curtea de Apel Ploieşti a fost înfiinţată prin Legea nr. 92 / 1992 pentru organizarea judecătorească şi funcţionează efectiv incepând cu data de 1 iulie 1993.
In perioada 1 iulie 1993 – 1 mai 1996, Curtea de Apel Ploieşti şi-a desfăşurat activitatea în incinta Tribunalului Prahova, iar începând cu data de 1 mai 1996 şi în prezent funcţionează în aripa de nord a Palatului Culturii din Ploieşti, într-un spaţiu pe care îl deţine cu chirie de la Consiliul Judeţean Prahova.
Competenţa teritorială (localităţi şi instanţe - parchete arondate)
Instanţele arondate Curţii de Apel Ploieşti sunt urmatoarele:
Tribunalul Prahova, Judecătoria Ploieşti, Judecătoria Mizil, Judecătoria Vălenii de Munte, Judecătoria Sinaia şi Judecătoria Câmpina.
Tribunalul Buzău, Judecătoria Buzău, Judecătoria Pogoanele, Judecătoria Pătârlagele, Judecătoria Râmnicu Sărat
Tribunalul Dâmboviţa, Judecătoria Târgovişte, Judecătoria Găeşti, Judecătoria Moreni, Judecătoria Răcari , Judecătoria Pucioasa.


Conducere

Presedinte:
Judecator – Paul Mihail Fratilescu
Vicepreşedinte:
Judecator - Ionel Stanescu
Vicepreşedinte:
Judecator - delegat Cristina Georgescu
Manager economic:
Lucia Saulea
Prim-grefier:
Mihaela Magdalena CirstoceaColegiul de conducere :
Presedinte:
Judecator – Paul Mihail Fratilescu
Membrii:

Judecător – Aida Liliana Stan
Judecător – Cristiana Dana Enache
Judecator – Cristina Ioana Dragomir Galan

Judecator – Robert Marian Marin
Judecător – Cristina Georgescu
Secretar - Mihaela Magdalena Cirstocea​Organizare instanţă


Actualitate


Informaţii de interes public

Petiţii şi sesizări
Pentru orice sesizare/petiție/reclamație vă rugăm contactați-ne la adresa: ca-ploiesti@just.ro
Cerere de informare publică 
Pentru orice solicitare de informare publică în baza legii 544/2001, vă rugăm contactați-ne la adresa: ca-ploiesti@just.ro
Formular pentru solicitare în baza Legii nr.544/2001    

Contact