Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie

  Prezentare

 

      Istoric

 

  Legislaţie 

 

      Legislatia care reglementează organizarea instanţei

 

  Conducere

 

      Conducerea instanţei

 

  Organizare

 

      Regulamentul de organizare şi funcţionare

      Structură organizatorică şi organigrama

      Competenţa şi instanţele arondate

      Carieră

 

  Programe şi strategii

 

  Rapoarte şi studii

 

 


Actualitate

 

 Vizualizator imagini

 

    Vă aducem la cunoștință că aveți posibilitatea completării chestionarului în format fizic, prin punerea lui la dispoziția persoanelor interesate la Registratură, Arhivă și Biroul de informare și relații publice​, sau on-line, prin accesarea link-ului de mai jos:


CHESTIONAR referitor la percepţia activităţii în cadrul Judecătoria Vaslui
 
COMUNICAT
  
Prin Hotărârea nr. 1 din 9.01.2024 Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Vaslui a hotărât suspendarea protestului declanşat prin Hotărârea nr. 10 din 12.12.2023.


COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
 Având în vedere Decizia nr. 467/2023 a Curții Constituționale a României, judecătorii din cadrul Judecătoriei Vaslui, întruniți în ședința adunării generale din data de 4 septembrie 2023, au hotărât, cu unanimitate de voturi, suspendarea formei de protest stabilite prin Hotărârea Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Vaslui  nr. 5 din 20 iunie 2023, dispunând reluarea activităţii începând cu 4 septembrie 2023.
  

Portal găzduit de CSM cu ajutorul căruia părțile vor putea avea acces la diverse servicii


 

 

PROGRAM CU PUBLICUL VACANŢĂ JUDECĂTOREASCĂ 2023

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

 

Judecătorii din cadrul Judecătoriei Vaslui, întruniţi astăzi în Adunarea Generală, au decis, cu unanimitatea celor prezenţi, ca, începând cu data de 20 iunie 2023, să adopte forma de protest a amânării judecării cauzelor, cu excepţia cauzelor urgente mai jos menţionate, până la respectarea de către celelalte două puteri ale statului a principiilor independenţei, transparenţei, bunei-credinţe şi predictibilității cu privire la statutul magistraţilor

 

Volumul de muncă împovărător, neadaptarea schemelor de personal la numărul de dosare şi volumul de muncă, creşterea complexităţii cauzelor, neocuparea integrală a schemelor subdimensionate, incompatibilităţile şi interdicţiile inerente profesiei instituite prin lege sunt aspecte ce trebuiau cântărite şi avute în vedere de legiuitor, la elaborarea  proiectului de lege de modificare a condiţiilor de pensionare a magistraţilor.

 

Independenţa judecătorului nu poate face obiectul negocierii politice, iar un corp profesional desconsiderat nu va mai oferi societăţii acele garanţii de independenţă, atât de necesare.

 

Pentru a reduce la minim prejudicierea interesele justiţiabililor, s-a decis, în Adunarea Generală, judecarea următoarelor cauze:

 

1.1 În materie civilă - ordonanţă preşedinţială privind situaţia juridică a minorului, ordin de protecţie, suspendare provizorie executare silită, delegarea autorităţii părinteşti, măsuri asigurătorii, asigurare dovezi, încuviinţare executare silită,  autorizare intrare în încăperi, internare medicală nevoluntară, tutelă specială, consiliere judiciară, autorizări date tutorelui şi incidente procedurale în cauze anterior menţionate;

 

1.2 În materie penalăcereri şi sesizări de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, verificări măsuri preventive ( art. 207 şi art. 208 C.p.p.), liberări condiţionate, contestaţia la executare ( art. 598  C.p.p), alte modificări ale pedepsei (art.585 C.p.p.), intervenirea unei legi penale noi (art.595 C.p.p.), cereri de întrerupere/amânare executare pedeapsă (art. 592 C.p.p), cauze cu inculpaţi aflaţi sub măsuri preventive în cauza dedusă judecăţii, cauze în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale, cauze având ca obiect comisie rogatorie internaţională, cauze având ca obiect recunoaşterea hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine (Legea 302/2004) - sancţiuni pecuniare şi incidente procedurale în cauze anterior menţionate.

 

1.3 Etapa scrisă prealabilă şi procedura de cameră preliminară se vor realiza numai în cauzele urgente anterior menţionate.

 

Pentru reevaluarea situaţiei, în funcţie de stadiul procesului legislativ, Adunarea Generală a judecătorilor Judecătoriei Vaslui, urmează a fi reconvocată la un moment ulterior.

 

 

 

 

 

Biroul de informare şi relaţii publice al Judecătoriei Vaslui,

 

20 iunie 2023 
ANUNŢ: Începând cu data de 18 aprilie 2022 activitatea Judecătoriei Vaslui se va desfăşura în noul sediu din mun. Vaslui, str.  Ştefan cel Mare, nr. 277, jud. Vaslui.
 
 
 
     Pentru dosarele negasite pe portal va rugam sa folositi urmatorul link: click aici
 
     Vă facem cunoscut faptul că serviciile informatice privind dosarul electronic și comunicarea electronică a actelor de procedură pot fi accesate la adresa www.ca-iasi.ro Link spre dosarul electronic  http://www.ca-iasi.ro/index.php/main/view/dse/0
 
     
     NOU:
     Aplicația de comunicare cu instanța este disponibilă, pentru utilizare web,
​     la adresa https://upld.ca-iasi.ro iar pentru platformele mobile: ANDROID sau  iOS 
     Manualul de utilizare al aplicatiei este disponibil aici​​ 
     Informare: urmare a unor probleme de comunicații dintre serverul aplicației de comunicare cu instanța și serverul de email folosit pentru trimiterea codurilor de activare a conturilor, pentru o perioadă de timp conturile nou create nu au putut fi activate.
Pentru activarea conturilor nou create puteți parcurge următorii pași: în pagina de autentificare introduceți adresa de e-mail folosită pentru crearea contului, o parolă oarecare și apăsați butonul „Autentificare”. Sistemul va sesiza că contul nu este activ și vă va oferi două opțiuni: introducerea codului primit pe email sau generarea unui nou cod de activare. Alegeți a doua variantă apoi introduceți codul de activare în fereastra nou apărută.


 

         
     Anunț - 27-07-2020 - Modalitate de primire și înregistrare cereri formulate potrivit Legii nr. 136/2020

     MĂSURI PRIVIND ACTIVITEA DE JUDECATĂ INCEPAND CU 15 MAI 2020 click aici
     ANUNȚ IMPORTANT: Extras din Hotărârea nr. 6 din 12-03-2020 - MĂSURI PRIVIND CORONAVIRUS
 

    
     ANUNŢ transmitere documente prin e-mail - click aici

Informaţii de interes public


Contact

      Date de contact 

 

      Relații cu presa

 

      Program de funcţionare

 

      Program de audiențe

 

      Petiţii

 

      Harta