Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie

În vederea evaluării, dar şi în scop statistic, Judecătoria Satu Mare vă pune la dispoziţie Chestionarul referitor la percepţia activităţii în cadrul instanţei.
Completarea chestionarului poate fi făcută online sau fizic la sediul instituţiei. Chestionarele în format fizic sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate prin departamentele Registratură şi Arhivă ale Judecătoriei Satu Mare.  

 

Judecătoria Satu Mare funcţionează în sediul Palatului de Justiţie, construit între anii 1894-1896 şi împreună cu Tribunalul Satu Mare  se află în circumscripţia Curţii de Apel Oradea.

 

Activitatea în cadrul Judecătoriei Satu Mare se desfăşoară conform Legii nr. 304/2022 privind organizarea judecătorească şi a Regulamentului de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti emis de Consiliul Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 3243/2022 şi are ca scop principal apărarea intereselor generale ale societăţii, a ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.
 
În cadrul Judecătoriei Satu Mare există două secţii:
Secţia civilă:
În cadrul secţiei civile există:
- 9 complete specializate în judecarea cauzelor civile, respectiv cauzele de familie şi cu minori.
Secţia penală:
În cadrul secţiei penale există:
- 4  complete specializate în judecarea cauzelor penale.instanta_2023_B.jpg


Actualitate


 
 
 
                 Se aduce la cunoştinţa publicului faptul că prin Hotărârea nr. 2040 din 13.07.2023 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru Judecători (care poate fi accesată prin link-ul de mai jos), s-au adoptat o serie de măsuri provizorii  privind normarea muncii judecătorilor, respectiv stabilirea unui volum optim de muncă, prin raportare la numărul dosarelor fiecărui complet.
 
 
 
 
 
  
Persoanele cu handicap vizual care doresc sa asculte audio un text vor descarca addon-ul pentru browserul chrome facand clik AICI
Persoanele cu handicap vizual care doresc sa asculte audio un text vor descarca addon-ul pentru browserul mozilla facand clik AICI
Persoanele cu handicap vizual care doresc sa asculte audio un text vor descarca addon-ul pentru browserul microsoft edge facand clik​ AICI​
Pentru consultarea listelor de ședință apăsați​ aici​​
 
 
Programul de lucru al instanţei începe la ora 7.30 şi se termină la ora 15.30.
Şedinţele de judecată vor începe, de regulă, la ora 08.30, putând fi fixate şi şedinţe succesive, iar în cazuri justificate şi după-amiaza.
Registratura primeşte zilnic cereri şi dă lămuriri petiţionarilor, în condițiile legii, între orele 08.00 – 12.00.
Arhiva va fi deschisă zilnic pentru public, între orele 09.00 – 13.00.​

  
     
 
 
ZIUA UŞILOR DESCHISE LA JUDECĂTORIA SATU MARE
 
25 octombrie 2014
 
 
 
 
 
 
 
 

Informaţii de interes public


Contact

Str. Mihai Viteazu nr. 8, Satu Mare
           cod poştal 440037
 
Telefon:
       0261-711141
 
Fax:
       0261-713750
 
E-mail:
       judecatoria-satumare@just.ro