Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Portal  > Judecătoria REGHIN  > Prezentare
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

 


IMG_1540x.jpg


  
 
                Judecătoria Reghin îşi desfăşoară activitatea în baza Legii nr.304/2005, privind organizarea judecătorească modificată prin Legea nr.247/2005 şi hotărârile CSM : Hotărârea nr. 159/2004, Hotărârea nr.71/2005, H.G. 337/1993.
                Judecătoria Reghin are sediul în municipiul Reghin, str. Petru Maior nr.45.
 
               

 


Istoric

​               La nivelul municipiului Reghin a existat Judecătorie până în anul 1968, an în care urmare a reorganizării teritoriale, activitatea acestuia a fost întreruptă.
               În perioada din anul 1992 prin Legea nr.92/1992 s-a dispus reînfiinţarea vechiilor judecătorii deci inclusiv a Judecătoriei Reghin.
               În urma demersurilor efectuate de Ministerul Justiţiei în colaborare cu persoanele în drept de la Curtea de Apel Tg. Mureş şi Tribunalul Mureş la data de 30.03.1997 s-a inaugurat în municipiul Reghin reînfiinţarea Judecătoriei Reghin.
               Imobilul în care îşi desfăşoară activitatea este proprietatea Ministerului Justiţiei – dreptul de administrare fiind conferit Tribunalului Mureş.
               Dreptul de proprietate şi administrare al imobilului este intabulat în CF 2503 Reghin, nr. de ord. A+1, nr. top 772 şi 773. Potrivit anexei nr.1 aprobată prin H.G. 337/1993 privind stabilirea circumscripţiilor judecătoriilor şi parchetelor de pe lângă Judecătorii în circumscripţia Judecătoriei Reghin sunt arondate 25 de localităţi din care un municipiu şi 24 de comune cu satele aparţinătoare acestora, după cum urmează:
 
Municipiul Reghin
Comuna Aluniş
Comuna Batoş
Comuna Băla
Comuna Beica de Jos
Comuna Breaza
Comuna Brâncoveneşti
Comuna Chiherul de Jos
Comuna Cozma
Comuna Crăieşti
Comuna Deda
Comuna Fărăgău
Comuna Gurghiu
Comuna Hodac
Comuna Ibăneşti
Comuna Ideciu de Jos
Comuna Lunca
Comuna Lunca Mureşului
Comuna Petelea
Comuna Răstoliţa
Comuna Ruşii Munţi
Comuna Solovăstru
Comuna Stânceni
Comuna  Suseni
Comuna Vătava