Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Portal  > Judecătoria MORENI  > Prezentare
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă


Denumire legala completă: România, Judecătoria Moreni, Judeţul Dâmboviţa.

                   


Istoric

​...Istoric

           Judecatoria Moreni a fost infiintata in anul 1996 si functioneaza in baza Legii nr. 304 din 29.06.2004 privind organizarea judiciara. In conformitate du disp. Art.2pct.2 din Legea nr. 304 /2004, justitia se realizeaza prin urmatoarele instante : Înalta Curte de Casatie si Justitie, Curti de Apel, tribunalele, tribunale specializate si Judecatorii.

 

 

Judecatoriile sunt instante fara personalitate juridica organizate in judete si sectoare Mun. Bucuresti. Conform anexei Legii 304/2004, in judetul Dambovita functioneaza judecatorii la Targoviste, Gaesti, Pucioasa, Racari si Moreni.

 

           Din punct de vedere administrative si teritorial, Judecatoria Moreni isi desfasoara activitatea sub tutela Tribunalului Dambovita din cadrul Curtii de Apel Ploiesti.

 

           In circumscriptia teritoriala a judecatoriei Moreni intra urmatoarele localitati : Mun. Moreni, Com. Iedera, Valea Lunga, Visinesti, Gura Ocnitei, Ocnita, Vladeni, Darmanesti, I.L. Caragiale.

 

           Puterea judecatoreasca este separata si in echilibru cu celelalte puteri ale statului, avand atributii proprii, ce sunt exercitate prin instantele judecatoresti, in conformitate cu principiul constitutional al independentei si inamovibilitatii judecatorilor, ce constituie serviciul public prin intermediul caruia se exercita functia judiciara.

 

           Scopul activitatii instatelor judecatoresti implicit al Judecatoriei Moreni este acela al apararii si realizarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, precum si a celorlalte drepturi si interese legitime deduse judecatii.​