Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie


ACTIVITATEA JUDECĂTORIEI ÎNSURĂȚEI ESTE SUSPENDATĂ!Comunicare şi acces electronic la dosar
 
Vă recomandăm ca, în dosarele instanţei, să completaţi şi să trimiteţi Cererea de comunicare documente în format electronic (care cuprinde adresa dvs de e-mail şi numărul de telefon mobil), pentru a putea beneficia de acces electronic la dosar şi de comunicarea documentelor în format electronic (link-uri prin e-mail şi SMS).
 
Dosarul electronic poate fi accesat din mesajul e-mail pe care îl veţi primi de la instanţă ori prin paginile de internetcagl.ro sau cagalati.ro
 
Cererea de comunicare în format electronic a documentelor din dosare este disponibilă în format pdf şi word.
 
Vă puteţi informa despre modul de utilizare a sistemului de comunicare şi acces electronic la dosar, citind aceste instrucţiuni.
 
Vă rugăm ca documentele şi acţiunile pe care le depuneţi sau le trimiteţi instanţelor din raza Curţii să nu fie capsate, ci, cel mult, prinse cu agrafe, pentru a facilita procesul de scanare.​


Programul cu publicul :

 

În fiecare zi de Miercuri și Vineri doar pentru accesul publicului în vederea :


     1)      Consultarea actelor din dosarele pronunțate de  către Judecătoria Însurăței până la data de 14 iulie 2016;

     2)      Eliberarea/legalizarea sentințelor judecătorești din dosarele pronunțate către Judecătoria Însurăței până la data de 14 iulie 2016;

     3)      Eliberarea de copii de pe actele din dosarele pronunțate de către Judecătoria Însurăței până la data de 14 iulie 2016;

 


Prezentare instanţă 

Legislație

Actualitate

ANUNȚ

 

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 476/6.07.2016, publicată în Monitorul Oficial nr. 528/14.07.2016, privind modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 337/1993, pentru stabilirea circumscripțiilor judecătoriilor și parchetelor de pe lângă judecătorii, s-a dispus rearondarea temporară a localităților din circumscripția Judecătoriei Însurăței către Judecătoria Brăila și Judecătoria Făurei, astfel:

1. În circumscripția Judecătoriei Făurei trec comunele: Bărăganul, Ciocile, Roșiori și Zăvoaia.

2. În circumscripția Judecătoriei Brăila trec comunele: Berteștii de Jos, Stăncuța, Tufești, Victoria, Viziru și orașul Însurăței.

Urmare a celor dispuse, începând cu data de 15.07.2016, cauzele civile și penale aflate pe rolul Judecătoriei Însurăței , inclusiv cele suspendate și cele aflate în procedura prealabilă, au trecut în componența Judecătoriei Brăila , respectiv a Judecătoriei Făurei, potrivit rearondării stabilite prin Hotărârea Guvernului României nr. 476/6.07.2016.

Vă recomandăm ca pe viitor, de situația dosarelor aflate inițial pe rolul Judecătoriei Însurăței să vă informați la instanțele cărora le-au fost repartizate.

 

 

Reguli de conduita in instante.pdfReguli de conduita in instante.pdf

Informare asupra medierii - modalitate alternativa de solutionare a litigiilor:
    Pentru solutionarea litigiilor pe cale amiabila, partile au posibilitatea ca împreuna sa apeleze la un mediator, atât înainte, cât si ulterior declansarii unui litigiu în fata instantei. Pentru detalii, consultati tabloul mediatorilor afisat pe site-ul www.cmediere.ro.
    Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate în calitate de mediator, în conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si având liberul consimtamânt al partilor.
    Medierea se bazeaza pe încrederea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.
    Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere în mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces în fata instantelor competente, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte în materie civila, comerciala, de familie, în materie penala, precum si în alte materii. (art. 1 si 2 alin. 1 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator).

Informaţii de interes public


Contact