ANUNȚ
Prin Hotărârea Guvernului României nr. 476/6.07.2016, publicată în Monitorul Oficial nr. 528/14.07.2016, privind modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 337/1993, pentru stabilirea circumscripțiilor judecătoriilor și parchetelor de pe lângă judecătorii, s-a dispus rearondarea temporară a localităților din circumscripția Judecătoriei Însurăței către Judecătoria Brăila și Judecătoria Făurei, astfel:
1. În circumscripția Judecătoriei Făurei trec comunele: Bărăganul, Ciocile, Roșiori și Zăvoaia.
2. În circumscripția Judecătoriei Brăila trec comunele: Berteștii de Jos, Stăncuța, Tufești, Victoria, Viziru și orașul Însurăței.
Urmare a celor dispuse, începând cu data de 15.07.2016, cauzele civile și penale aflate pe rolul Judecătoriei Însurăței , inclusiv cele suspendate și cele aflate în procedura prealabilă, au trecut în componența Judecătoriei Brăila , respectiv a Judecătoriei Făurei, potrivit rearondării stabilite prin Hotărârea Guvernului României nr. 476/6.07.2016.
Vă recomandăm ca pe viitor, de situația dosarelor aflate inițial pe rolul Judecătoriei Însurăței să vă informați la instanțele cărora le-au fost repartizate.
Reguli de conduita in instante.pdf
Informare asupra medierii - modalitate alternativa de solutionare a litigiilor:
Pentru solutionarea litigiilor pe cale amiabila, partile au posibilitatea ca împreuna sa apeleze la un mediator, atât înainte, cât si ulterior declansarii unui litigiu în fata instantei. Pentru detalii, consultati tabloul mediatorilor afisat pe site-ul www.cmediere.ro.
Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate în calitate de mediator, în conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si având liberul consimtamânt al partilor.
Medierea se bazeaza pe încrederea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.
Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere în mod voluntar, inclusiv dupa declansarea unui proces în fata instantelor competente, convenind sa solutioneze pe aceasta cale orice conflicte în materie civila, comerciala, de familie, în materie penala, precum si în alte materii. (art. 1 si 2 alin. 1 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator).