Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie

Sedinţele online se pot vedea aici

Judecătoria Filiaşi a fost înfiinţată la data de 01.04.1996 şi se află situată în oraşul Filiaşi, Bulevardul Racoţeanu, nr. 190C, jud. Dolj.
Dispune de o sală de judecată, 6 birouri pentru judecători şi grefieri şi un birou pentru serviciul arhivă-registratură. În aceeaşi clădire, în spaţii delimitate, funcţionează atât instanţa cât şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiaşi.
Competenţa teritorială a Judecătoriei Filiaşi se extinde asupra oraşului Filiaşi şi asupra comunelor: Almăj, Argetoaia, Braloştiţa, Brădeşti, Cernăteşti, Coţofenii din Dos, Coţofenii din Faţă, Fărcaş, Goieşti, Greceşti, Melineşti, Scăeşti, Secu, Tălpaş.
 
Istoric
         Până în anul 1960, în această clădire a funcţionat sediul judecătoriei din acea vreme, iar după desfiinţare a funcţionat atelierul Şcolii Ajutătoare din Filiaşi. Din anul 1996, această clădire a fost preluată de Ministerul Justiţiei, funcţionând actualul sediu al judecătoriei.
         Se observă că Judecătoria Filiaşi, ca instituţie a sistemului judiciar din România, este înfiinţată relativ recent, în anul 1996, ca urmare a reformei sistemului judiciar prin Legea de organizare nr. 92/1992. În acest context trebuie amintit că, în perioada interbelică, a funcţionat în oraşul Filiaşi, o judecătorie de plasă, actele judiciare emise atunci fiind depuse şi azi ca înscrisuri doveditoare în acţiuni aflate pe rol.

Actualitate

​...

Informaţii de interes public


Contact

...