Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

tribunalul ialomita photo.jpg

 

Istoric

 
Slobozia este reşedinţa şi cel mai mare oraş al judeţului Ialomiţa, Muntenia, România. Oraşul a fost construit pe rămăşiţele vechii cetăţi romane Netindava.
Primul document care aminteşte de existenţa satului Vaideei (Slobozia de azi) este hrisovul emis de Radu Mihnea, în martie 1614.
După slobozirea de dări a satului Vaideei de către voievodul Radu Mihnea, urmată şi de acţiuni similare ale altor domnitori, denumirea de Vaideei este înlocuită mai întâi, cu "Slobozia lui Ianache", iar din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea i se va spune simplu Slobozia.
Municipiul Slobozia este poziţionat în centrul Câmpiei Române, la aproape 130 km est de Bucureşti şi 150 km vest de Constanţa, având o populaţie de aproximativ 50 de mii de locuitori. Oraşul este traversat de râul Ialomiţa, unul dintre cele mai importante râuri din România. Suprafaţa totală a localităţii este de 13.286 ha, din care 11.987 ha extravilan şi 1.300 ha intravilan.
 
harta ialomita.jpg

 
Municipiul Slobozia a reprezentat, de-a lungul veacurilor, un important şi înfloritor nod de comunicaţii şi târgovie din zonă. Datorită poziţiei geografice privilegiate, la intersecţia drumurilor ce leagă Occidentul şi Nordul de Orient, el a permis, în decursul vremurilor, dezvoltarea multor activităţi economice şi culturale.
În forma administrativă actuală, municipiul Slobozia este format din oraşul Slobozia propriu-zis şi cartierele Bora şi Slobozia Nouă.
 
TRIBUNALUL IALOMIŢA
 
Tribunalul Ialomiţa este o autoritate publică în sistemul organelor judecătoreşti, organizată conform Legii 304/2004 şi funcţionează în circumscripţia teritorială a Curţii de Apel Bucureşti. Circumscripţia Tribunalului Ialomiţa cuprinde judecătoriile din Slobozia, Urziceni şi Feteşti.
Sediul tribunalului se află în municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa, Bd. Cosminului, nr. 12. Tribunalul Ialomiţa a fost înfiinţat în luna martie 1968.
Conducerea instanţei care s-a succedat începând cu anul 1968 a fost următoarea:
- 1968-1972 preşedinte Apostoiu Dumitru, vicepreşedinte Costică Ionescu
- 1972-1983 preşedinte Costică Ionescu, vicepreşedinte Hrib Emil
- 1983-1990 preşedinte Costică Ionescu, vicepreşedinte Ignat Victor
- 1990-2002 preşedinte Ignat Victor, vicepreşedinte Camelia Margină
- 2002-2005 preşedinte Camelia Margină, vicepreşedinte Ignat Victor
- 2006-2009 preşedinte Traian Ionescu, vicepreşedinte Ion Toma
- 2009-2012 preşedinte Traian Ionescu, vicepreşedinte Larisa Isabella Munteanu
- 2013-2018 preşedinte Ion Toma, vicepreşedinte Viorica Mușat
În prezent funcţia de preşedinte este îndeplinită de către doamna judecător Viorica Mușat, iar cea de vicepreşedinte de domnul judecător Nicolae Șerban .