Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie


Actualitate


                                                             PROCES-VERBAL

Încheiat azi 25 septembrie 2020, ora 9:15,

cu ocazia desemnării, prin vot secret, a preşedintelui şi locţiitorului

Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 21 Harghita

  

          În urma exprimării votului secret, conform art. 13 alin.2 din Legea nr.208/2015, judecătorii Tribunalului Harghita desemnaţi în biroul electoral de circumscripţie au stabilit următoarele:

 

1.   CHIPER Jănică – președinte

2.   LŐRINCZ Rómeo – locțiitor

3.   VÂGA Sonia – membru                                                        


                                                      PROCES-VERBAL

Încheiat azi 25 septembrie 2020, ora 9:00,

cu ocazia desemnării, prin tragere la sorţi,

a celor trei judecători ce vor fi desemnaţi în

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 21 Harghita

 

          În urma tragerii la sorţi, preşedintele Tribunalului Harghita a efectuat în condiţiile art. 13 alin.2 din Legea nr.208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, alegeri organizate la data de 6 decembrie 2020, a rezultat că judecătorii ce vor fi desemnaţi în Biroul Electoral Judeţean nr.21 Harghita sunt următorii:

1.   CHIPER Jănică

2.   LŐRINCZ Rómeo

3.   VÂGA Sonia

 

În termen de 24 de ore de la desemnare, judecătorii, prin vot secret, aleg preşedintele biroului electoral de circumscripţie şi locţiitorul acestuia.

Prezentul proces-verbal constituie actul de investire.

  

P R E Ş E D I N T E ,

Sonia Vâga


                                                            R O M Â N I A

TRIBUNALUL HARGHITA

 

 

A  N  U  N  Ţ

 

 

În raport de prevederile art.13 alin.2 din Legea nr.208/2015, privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare,

Se aduce la cunoştinţa publică faptul că, în data de 25 septembrie 2020, ora 9:00, în Camera de consiliu a Tribunalului Harghita, va avea loc desemnarea, prin tragere la sorţi, a celor 3 judecători ce vor constitui Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.21 Harghita.

 

 P R E Ş E D I N T E ,

Sonia Vâga​
               DECIZIA​ nr. 24/10.08.2020 a Președintelui Tribunalului Harghita

   cu privire la programul de primire a contestațiilor și apelurilor la legea electorală


R O M Â N I A

TRIBUNALUL HARGHITA

 

 

A  N  U  N  Ţ

 

 

În raport de prevederile art.26 alin.9 din Legea nr.115/2015, pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale (...), cu modificările şi completările ulterioare,

Se aduce la cunoştinţa publică faptul că, în data de 6 august 2020, ora 9:00, în Camera de Consiliu a Tribunalului Harghita, va avea loc desemnarea prin tragere la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie.

 

P R E Ş E D I N T E ,

Sonia Vâga​COMUNICAT DE PRESĂ din 31.07.2020


        În data de 31.07.2020, vom efectua o dezinfecţie generală în sediul comun al Tribunalului Harghita şi Judecătoriei Miercurea Ciuc, instanţele fiind închise începând din data de 31.07.2020, ora 16:00, până în data de 03.08.2020, dimineaţa, când se va relua activitatea specifică perioadei vacanţei judecătoreşti.

Precizăm că pentru prevenirea răspândirii infecţiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus SARS-Cov-2, în cursul săptămânii am efectuat o dezinfecţie a arhivelor cu o lampă dezinfectantă cu tehnologie UV.

În plus, se fac dezinfecţii repetate în toate spaţiile, se aerisesc sălile de şedinţă şi toate birourile şi, în general, se iau toate măsurile pentru a preveni răspândirea infecţiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus.

Reiterăm recomandările pentru publicul instanței, transmise încă de la începutul pandemiei, în sensul evitării prezenței la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesar,  limitarea staționării în incinta instanţei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale şi purtarea corectă a măştilor de protecţie.

 

PREŞEDINTE,

Vâga SoniaCOMUNICAT DE PRESĂ din 29.07.2020


În cursul după-amiezii zilei de 28.07.2020, un al doilea angajat al Tribunalului Harghita a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19.

În această dimineaţă Direcția de Sănătate Publică Harghita a declanşat ancheta epidemiologică pentru a identifica şi izola contacţii direcţi.

Precizăm că prin Decizia nr 17 din data de 14.05.2020 emisă de preşedintele Tribunalului Harghita, publicată pe portalul instanţelor de judecată la adresa http://portal.just.ro/96/Documents/Acte%202020/Decizia%20nr.17-2020%20revenire%20activitate%20HARGHITA.pdf şi afişată la intrarea în sediul instanţei, s-au stabilit regulile de desfăşurare a activităţii pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea infecţiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus SARS-Cov-2, în condiţiile reluării în parametrii normali a activităţii instanţei începând cu data încetării stării de urgenţă, instituindu-se, printre altele şi obligativitatea de se a purta echipament de protecţie, respectiv mască de protecţie care să acopere nasul şi gura, pentru personalul Tribunalului Harghita, pentru personalul de pază şi pentru orice persoană care are acces în sediul instanţei.

Urmare a acestei decizii în toate sălile de şedinţă, în arhive şi registratură s-au montat panouri de protecţie din plexiglas şi s-a dispus măsurarea temperaturii corporale, prin utilizarea unui dispozitiv digital de măsurat, cu infraroşu, non-contact, limita maximă admisibilă pentru accesul în sediul instanţei fiind stabilită la 37,3 °C.

De asemenea mai precizăm că încă de la începutul pandemiei s-au montat la intrarea în sediul instanţei şi pe holuri, dispozitive cu dezinfectant, se fac dezinfecţii repetate în toate spaţiile, se aerisesc sălile de şedinţă şi toate birourile şi, în general, se iau toate măsurile pentru a preveni răspândirea infecţiilor respiratorii cauzate de noul coronavirus SARS-Cov-2.

Începând cu data de 01.08.2020 când începe vacanţa judecătorească activitatea instanţei va fi limitată la judecarea cauzelor urgente.

Ne menținem recomandările pentru publicul instanței, transmise încă de la începutul pandemiei, în sensul evitării prezenței la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesar, limitarea staționării în incinta instanţei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale şi purtarea corectă a măştilor de protecţie.

 

PREŞEDINTE,

Vâga Sonia​


COMUNICAT DE PRESĂ din 23.07.2020


In cursul dupã-amiezii zilei de  22.07.2020, un angajat al Tribunalului Harghita a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Harghita.

      Direcția de Sănătate Publică Harghita a declanşat ancheta epidemiologică fiind identificaţi contacţii direcţi.

Din cadrul instanţei au fost identificate doar douã persoane ca şi contacţi direcţi, ambele fiind ȋn data de 22.07.2020 ȋn concediu de odihnã iar ulterior au fost izolate la domiciliu.

Direcția de Sănătate Publică Harghita nu a considerat necesarã testarea angajaţilor.

Până în prezent niciun alt angajat al instanței nu a manifestat simptome de infectare

In urma discuţiilor cu reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Harghita am decis sã facem o dezinfecţie generalã a instanţei, instanţa fiind ȋnchisã ȋncepând din data de 24.07.2020, ora 12, pânã luni dimineaţa când se va relua activitatea ȋn mod normal.

Ne menținem recomandările pentru publicul instanței, transmise încă de la începutul pandemiei, ȋn sensul evitãrii prezenței la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară, limitarea staționării în incinta instanţei doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale şi purtarea corectã a mãştilor de protecţie.

 

PREŞEDINTE,

Vâga Sonia​ 
DECIZIA nr. 17-2020  - cu privire la reluarea activității instanței după încetarea stării de urgență.

                                                                         PROGRAMUL

de funcționare al compartimentelor de arhivă și registratură

în perioada stării de alertă:

Luni – Vineri

Justițiabili: 8:30 – 10:00

Avocați, juriști, practicieni în insolvență: 10:00 – 11:30

Note:

1. Pentru depunerea cererilor şi a actelor de orice natură/studiul dosarelor, accesul persoanelor interesate la aceste compartimente auxiliare este limitat  la două persoane concomitent, cu respectarea distanţării sociale (minim 2  metri).

2. Timpul de staţionare la aceste compartimente este limitat la 5 minute, pentru depunerea înscrisurilor, respectiv la 15 minute, pentru studiul dosarelor. Timpul de studiu pentru avocaţi şi pentru personalul de la cabinetele de avocatură aflat pe lista comunicată Tribunalului Harghita este de maxim 30 de minute. 

3. În situaţii excepţionale, timpul de studiu pentru dosare poate fi prelungit, cu acordul grefierului-arhivar care coordonează activitatea acestor compartimente.​

​ 

                                                             ANUNȚ
       
 
Ora estimativă de strigare a cauzei poate fi vizualizată pe Portal, 
accesând dosarul fie prin meniul „Şedinţe”, fie direct din meniul „Dosare”
 
 

 
   
 Hotărârea CSM Nr. 417​ din 24.03.2020      ANUNȚ  


 COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Adunarea generală a judecătorilor Tribunalului Harghita, întrunită în şedinţa din 19.12.2019, a exprimat public şi ferm dezacordul faţă de intenția Guvernului şi a Parlamentului de a elimina pensiile de serviciu ale magistraților, precum şi de a diminua cuantumul sporului acordat pentru condiţii grele şi vătămătoare.

 

 

În comparaţie cu alte domenii de activitate, dreptul la pensie de serviciu al judecătorilor şi procurorilor nu constituie un privilegiu, ci o compensație pentru incompatibilitățile şi interdicţiile la care aceştia sunt supuşi, tocmai pentru asigurarea independenţei şi imparţialităţii lor, iar siguranţa şi stabilitatea financiară reprezintă o garanţie a statutului judecătorilor, astfel încât acesta nu trebuie să fie afectat prin limitări de tipul celor comunicate în spaţiul public.

 

 

 

 ​

 Informaţii de interes public


Contact