Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

       

​        Clădirea care constituie în prezent sediul Judecătoriei Hârşova a intrat în proprietatea Ministerului Justiţiei în anul 1998, imobilul având iniţial destinaţia de cămin de nefamilişti. Construcţia, cu regim P+1, prezenta un grad avansat de degradare, fiind necesare ample lucrări de reparaţii capitale şi amenajări pentru asigurarea funcţionalităţii ei ca sediu de instanţă.

 

        Proiectarea a avut în vedere valorificarea tuturor spaţiilor existente, printr-o compartimentare corespunzătoare şi realizarea unor extinderi necesare adaptării clădirii noilor funcţiuni.
        Linia arhitectonică modernă a configurat o îmbinare armonioasă între elementele tradiţionale şi cele actuale în acest domeniu, între funcţionalitate şi ambiental.
        Au fost puse, astfel, în  valoare spaţiile de la mansardă, destinate bibliotecii şi sălilor de lectură, precum şi terasa circulară, ca extindere a sălii de consiliu.
        Clădirea dispune de o sală de judecată amplasată la parter, 14 birouri, arhivă, sală de consiliu şi două săli de lectură.
        Spaţiile beneficiază de dotări moderne care se înscriu în linia de ansamblu a arhitecturii.
        Recepţia lucrărilor de reparaţii capitale şi amenajări a avut loc în martie 2002, construcţia având în final o suprafaţă desfăşurată de 848 m2.
 

Istoric

 
 Judecătoria Hârşova a fost reînfiinţată prin H.G. nr. 813/1992.
         Clădirea care constituie în prezent sediul JUDECĂTORIEI HÂRŞOVA a intrat în proprietatea  MINISTERULUI JUSTITIEI  din anul 1998.
         Clădirea a necesitat ample lucrări de reparaţii capitale şi amenajări pentru asigurarea funcţionalităţii ei ca sediu de instanţă.
         Recepţia lucrărilor de reparaţii capitale şi amenajări a avut loc în luna martie 2002, construcţia având în final o suprafaţă desfăşurată de 848 mp.
         Spaţiile beneficiază de dotari moderne.