Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

 

                Judecătoria Podu Turcului a fost înfiinţată la data de 01.10.2000. Clădirea în care funcţionează instanţa este o clădire nouă, modernă, are 3 nivele, şi anume demisol, parter şi etaj. Alături, sunt două apartamente de serviciu spaţioase pentru magistraţii instanţei. Clădirea este încălzită de o centrală termică proprie.

                          33654.JPG

                                   

                      Instanţa are 2 săli de judecată, dotate cu 2 staţii de amplificare de ultimă generaţie.

                     La demisol sunt situate arhivele vechi, un birou destinat jandarmilor instanţei şi alte 3 birouri, la parter se află arhiva curentă, cele 2 săli de judecată şi biroul pentru poliţia instanţei, iar la etajul I se află situate birourile preşedintelui instanţei, ale celor 2 magistraţi, ale grefierului şef, ale grefierilor, un oficiu, o sală de consiliu şi o bibliotecă. 

                   Judecătoria Podu Turcului se află în comuna Podu Turcului, strada Tudor Vladimirescu nr.96, judeţul Bacău.

                   Localitatea Podu Turcului este situată în estremitatea sud-estică a judeţului Bacău, la 85 de Kilometri de municipiul, reşedinţă de judeţ.

              Comunele arondate acestei instanţe sunt următoarele: Podu Turcului, Glăvăneşti, Motoşeni, Stănişeşti, Răchitoasa, Vultureni, Onceşti, Dealu Morii, Găiceana, Huruieşti şi Tătărăşti.

                   De la un an la altul gradul de procesivitate în circumscripţia Judecătoriei Podu Turcului este în creştere, concluzia firească fiind că, cetăţenilor le-a crescut încrederea în actul de justiţie, că înfiinţarea şi menţinerea în funcţiune a acestei instanţe sunt de bun augur.Istoric

         ​Judecătoria Podu Turcului a fost înfiinţată la data de 01.10.2000.