Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

               judecatorie.jpg

Judecătoria Târgu Neamţ funcţionează în oraşul cu aceeaşi denumire, având sediul pe bd. Mihai Eminescu, bl. M11, sc. C (fostul sediu al Bankcoop SA), judeţul Neamţ.  

Judecătoria Târgu Neamţ face parte din circumscripţia Tribunalului Neamţ având arondate 15 comune şi oraşul Târgu Neamţ.   

În prezent, instanţa are în schema 8 posturi de judecător, din care unul îndeplineşte şi funcţia de preşedinte.

 Din categoria personalului auxiliar al instanţei, fac parte 11 grefieri,din care unul îndeplineşte funcţia de
grefier-şef, 4 grefieri-arhivari.
 Judecătorii Judecătoriei Târgu Neamţ şi personalul auxiliar de specialitate al acestei instanţe, au avut în perioada 1995-2014 o activitate bună din toate punctele de vedere, s-au preocupat şi au reuşit în cea mai mare măsură să răspundă solicitărilor pe care societatea le are faţă de sistemul judiciar, de asemenea a urmărit îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Strategia de Reformă a Sistemului Judiciar, asumate de statul român în cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.  

Respectând Regulamentul de ordine interioară aşa cum a fost modificat, Judecătoria Târgu Neamţ a organizat activitatea Biroului pentru Relaţii Publice începând cu data de 24 octombrie 2008, a fost organizată „Ziua uşilor deschise” (Ziua europeană a Justiţiei Civile - 25 octombrie) ocazie cu care au fost distribuite justiţiabililor Ghidul de orientare şi au fost invitate grupuri de elevi pentru vizitarea instanţei, reprezentanţi mass-media. 


Istoric

După desfiinţarea fostului Tribunal raional Târgu Neamţ, odată cu reîmpărţirea administrativă a ţării în anul 1968, oraşul Târgu Neamţ nu a avut instanţă de judecată.  

În perioada 1982-1995, în oraşul Târgu Neamţ a funcţionat, in diverse locaţii, un sediu secundar al Judecătoriei Piatra Neamţ.  

Judecătoria Târgu Neamţ a fost înfiinţată începând cu data de 1 iulie 1995, atunci când a fost deschis şi Parchetul de pe lângă această instanţă.