Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

   Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti îsi desfasoara activitatea conform Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciara, în baza Legii nr.303/2004 privind statutul magistratilor, ambele modificate prin Legea nr.247/2005 privind reforma în domeniul proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, Regulamentul de ordine interioara a instantelor judecatoresti aprobat prin Hotarârea nr.159/24.09.2004 a Consiliului Superior al Magistraturii cu modificarile ulterioare, precum si alte acte normative care reglementeaza organizarea si functionarea activitatii autoritatii judecatoresti.
 
   Sediul acestei instante se afla situat în str. Stirbei Voda nr.115, sector 1, Bucuresti, în care îsi desfasoara activitatea întreaga instanta, inclusiv salile de judecata si toate compartimentele auxiliare ale instantei.
 
   Frizele sediului Judecatoriei sectorului 6 Bucuresti
 
prezentare_js6.jpg
 
   Activitatea economica, financiara si administrativa a Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti  este asigurata de departamentul economico-financiar si administrativ din cadrul Tribunalului  Bucuresti.
 
 
 

Istoric

Cladirea în care îsi desfasoara activitatea Judecatoria sectorului 6 Bucuresti a fost construita între anii 1934-1936,  înca de la edificare având destinatia de instanta de judecata, initial purtând denumirea de Judecatoria de Ocol 8. 
Cladirea a fost proiectata de arhitectii E. Nadejde si E. Cuscenko, fiind una dintre cele mai frumoase case din Bucuresti, frizele de pe fatada cladirii fiind opera sculptoritei Patrascu.