Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

 
 
 
 
 
 
 
 

Istoric

          Judecătoria Piteşti a funcţionat iniţial în Piteşti, Str. 1 Mai într-un spaţiu ocupat în prezent de Secţia 1 Poliţie a Municipiului Piteşti.
          Din anul 1976 s-a edificat noul sediu în Piteşti, Bulevardul Eroilor nr. 3-5.
          În timp activitatea instanţei a fost influenţată de reorganizarea administrativ-teritorială, când competenţa teritorială a cunoscut extinderi sau restrângeri, după caz.
          Din anul 1973 şi apoi 1999, competenţa teritorială a Judecătoriei Piteşti s-a redus la un număr de 21 localităţi prin înfiinţarea a încă 2 instanţe în subordinea Tribunalului Argeş şi anume Judecătoria Costeşti respectiv Judecătoria Topoloveni.
          În privinţa competenţei materiale s-au produs de asemenea schimbări semnificative de la o perioadă la alta, acestea fiind stabilite de fiecare dată prin lege.
          Mutaţiile produse în plan social-economic în zona argeşului, au determinat o creştere a numărului de cauze pe rolul celor două instanţe, situaţie ce a condus la o aglomerare a spaţiilor de lucru pentru personal şi public, destinate acestor activităţi.
          Din punct de vedere ierarhic Judecătoria Piteşti este subordonată Tribunalului Argeş (aceasta având rolul de a dirija fondurile necesare instituţiilor din subordinea acesteia: toate judecătoriile de pe raza judeţului Argeş).