Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

Judecătoria Medgidia îşi are sediul în Mun. Medgidia, str. Independeţei, nr. 14, judeţul Constanţa (în zona de Nord a oraşului).

jd_medg1.jpg

Jud.Medg1.jpg

 

Istoric

               Imobilul din strada Independenţei nr. 2 a fost transmis în administrarea Ministerul Justiţiei prin decizia 327/1986 a fostului Comitet Executiv al Consiliului Popular al judeţului Constanţa.
               Clădirea a fost edificată între anii 1963 – 1964, iar în cursul anului 2010, s-au efectuat lucrări de investiţii şi reparaţii capitale  ale sediului instanţei, concomitent cu desfăşurarea activităţii acesteia.
Recepţia lucrării a avut loc în anul 2012, când activitatea s-a reluat începând cu semestrul al doilea, iar noul sediu oferă condiţii deosebite atât pentru judecători, personalul auxiliar, avocaţi, cât şi pentru ceilalţi participanţi la procese.
Judecătoria Medgidia are un volum mediu de activitate faţă de instanţele de acelaşi grad. După acest criteriu, al volumului de activitate, este a doua judecătorie din judeţ, după Judecătoria Constanţa.
                Judecătoria Medgidia este instanţa în a cărei circumscripţie teritorială se află, conform H.G. nr. 337/1993 pentru stabilirea circumscripţiilor judecătoriilor şi parchetelor de pe lângă judecătorii, cu modificările ulterioare pentru stabilirea circumscripţiilor judecătoriilor şi parchetelor de pe lângă judecătorii: un municipiu, 2 oraşe, 19 comune.
                În raza de competenţă teritorială a a acestei instanţe îşi desfăşoară activitatea şi două locuri de deţinere, respectiv Penitenciarul Poarta Albă şi Penitenciarul – Spital Poarta Albă.
            Judecătoria Medgidia nu este organizată  pe secţii, fiind însă, constituite completuri specializate în materie penală, civilă, minori și familie, fond funciar.