Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Portal  > Judecătoria LIPOVA  > Prezentare
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

 
​La parterul clădirii se află două săli de judecată, registratura şi compartimentul arhivă. La etaj, în partea dreaptă, funcţionează Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova iar în partea stângă sunt birourile d-lor Judecători, biroul de executări penale, camera de consiliu, cabinetul D-lui preşedinte, grefiera şefă, biblioteca şi biroul grefierelor de şedinţă. În subsolul clădirii se află camera pompelor de incendiu.

Istoric

​Judecătoria Lipova se află într-o clădire construită de Ministerul Justiţiei în anul 1900 având destinaţia de TRIBUNAL.
Clădirea este construită pe două nivele iar în curte mai este un corp de clădire care momentan este ocupată de Oficiul de Cadastru şi publicitate imobiliară. În anul 1968 odată cu noua reorganizarea administrativ – teritorială în clădire s-a înfiinţat o casă de copii. La 01 Martie 1994 s-a înfiinţat Judecătoria Lipova care a funcţionat într-o clădire anexă a Liceului Agricol Lipova până în anul 1997 când Ministerul Justiţiei a redobândit clădirea. În anul 2002 clădirea este reparată capital şi modernizată.