Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Portal  > Judecătoria HOREZU  > Prezentare
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

​....

Anunturi

 
 
 
JUDECĂTORIA HOREZU

Str. 1 Decembrie nr. 8. Cod. 245800 Judeţul Vâlcea


Istoric

​...Istoric
 

Judecătoria este amplasată în partea centrală a oraşului Horezu, oraş ce este cunoscut ca o capitală a ceramicii româneşti, menţionat documentar în secolul al XV-lea. Oraşul este mărginit la nord de munţii Căpăţînii, la sud de măgura Slătioarei de dealurile Negruleştilor, Costeştilor, Tomşanilor şi e situat la o altitudine de 475 m.

În anul 1865 s-a înfiinţat o judecătorie de plasă la Horezu, care deservea plaiul Horezului. Judecătoria a funcţionat până în 1893 când s-a numit Judecătoria de Ocol, ca din 1908 să funcţioneze Judecătoria rurală Horezu până în anul 1968.

Şi-a reluat activitatea în anul 1994 la data de 1 iulie, dată de la care se ocupă cu judecarea litigiilor care îi revin în competenţă potrivit art.25 Cod Procedură penală şi art.1 Cod procedură civilă. Deschiderea oficială a avut loc sâmbătă 2 iulie 1994.
Judecătoria are arondate oraşul Horezu şi 21 de comune: Alunu, Bărbăteşti, Berbeşti, Cernişoara, Copăceni ,Costeşti, Lădeşti, Lăpuşata, Mateeşti, Măldăreşti, Oteşani, Păuşeşti, Pietrari, Popeşti, Roeşti, Sineşti, Slătioara, Stoeneşti, Stroeşti, Tomşani, Vaideeni.