Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Portal  > Judecătoria BREZOI  > Prezentare
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

 
PROGRAMUL JUDECATORIEI BREZOI poate fi consultat la sectiunea : ''CONTACT''
 
 
 
Purtator de cuvant :
 
 Judecator - Oana Niculescu
 
                                 
 
                        
        
          Organizarea şi funcţionarea instanţei se desfăşoară potrivit dispoziţiilor Legii nr. 304/2004, modificată şi completată, şi a Regulamentului de Ordine Interioară, aprobat prin Hotărârea nr.159/2004 a Consiliului Superior al Magistraturii.
         În prezent, conducerea instanţei este asigurată de preşedinte Chelcea Constantin.
         De asemenea, la această instanţă îşi desfăşoară activitatea judecătorii  Niculescu Oana, Fieroiu Alexandru Octavian, Dancu Gilda.

Istoric

​     

 

          Judecătoria Brezoi, ca instanţă din circumscripţia Curţii de Apel Piteşti, este situată pe Valea Oltului, în localitatea Brezoi şi a fost înfiinţată la data de 4 noiembrie 1994.

         Putem spune că este o instanţă cu tradiţie, dat fiind faptul că şi în jurul anilor 1930, în aceeaşi locaţie, a funcţionat Judecătoria.
         În prezent, Judecătoria Brezoi funcţionează într-un sediu complet renovat şi dotat cu mobilier nou, lucru ce contribuie în mod evident la desfăşurarea activităţii judecătorilor şi personalului auxiliar în bune condiţii.
         Judecătoria Brezoi are în raza sa de competenţă un număr de zece comune şi două oraşe, şi anume: comunele Voineasa, Malaia, Călineşti, Racoviţa, Câineni, Perişani, Titeşti, Boişoara, Sălătrucel, Berislăveşti şi oraşele Brezoi şi Călimăneşti, teritoriu care se întinde pe mai multe zeci de kilometri, cu o populaţie numeroasă.
         Cele mai multe litigii aflate pe rolul acestei instanţe sunt cele legate de dreptul de proprietate asupra terenurilor, fie ele de categorie arabilă, pădure şi chiar goluri alpine, plângeri contravenţionale.
         În zonă s-au constituit mai multe obşti de moşneni, care funcţionează potrivit legii şi sunt înscrise în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, ţinut la această instanţă, având personalitate juridică şi care au drept scop administrarea terenurilor cu vegetaţie forestieră aflate în proprietatea moşnenilor sau a moştenitorilor acestora.
         Datorită faptului că în zona de nord a judeţului, respectiv în comunele ce fac parte din circumscripţia Judecătoriei Brezoi, marea parte a populaţiei nu este încadrată în muncă, având astfel venituri foarte mici, pe rolul acestei instanţe se înregistrează un număr destul de mare de dosare având ca obiect contravenţii sau infracţiuni silvice.