Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie


Actualitate

Listei cu rezultatele definitive după suplimentarea posturilor scoase la concursul de admitere în magistratură, sesiunea iulie - octombrie 2017.
 
 
Anunţ
    Având în vedere implementarea aplicaţiei INFODOSAR demarată la nivelul Curţii de Apel Constanţa şi a instanţelor arondate, începând cu data de 03.07.2017:
    Actele de sesizare ale instanţei şi înscrisurile aferente se vor depune şi în format electronic (DVD / CD) sau se vor transmite ca atare pe adresa de email arhivei unde este înregistrat dosarul. Aceste adrese de mail pot fi vizualizate aici.
    Notă: Pentru procesarea cu celeritate şi în siguranţă a emailurilor trimise de către dumneavoastră va rugam sa:
       - fişierul ataşat să nu depăşească 12 MB dimensiunea, în caz contrar acestea nu vor putea fi procesate;
       - folosiți pentru ataşament DOAR fişiere .pdf şi/sau  .docx (.doc), în caz contrar emailul va fi catalogat de către antivirus ca suspect şi va fi şters, lucru care nu îl dorim.

 

Comunicat de presa
 

                                                

Anunţ
       Vă aducem la cunoştinţă că, în cadrul Planului de acţiune pentru reforma sistemului judiciar, în cadrul capitolului „Asigurarea transparenţei actului de justiţie”, s-a stabilit organizarea anuală a manifestărilor de tipul „uşilor deschise”.
Consiliul  Superior al Magistraturii a hotărât ca aceste manifestări să se desfăşoare anual la data de 25 octombrie , zi cu o semnificaţie deosebită în care se sărbătoreşte şi Ziua Europeană a Justiţiei Civile.
         Scopul acestei acţiuni este de a face cunoscută în rândul cetăţenilor activitatea instanţelor judecătoreşti, de a-i familiariza pe aceştia cu modul de desfăşurare a procesului judiciar în cadrul mai larg al realizării unei educaţii juridice şi al realizării prevenţiei faptelor antisociale. Totodată se urmăreşte conştientizarea cetăţenilor că instanţele de judecată desfăşoară o activitate de interes public în folosul cetăţenilor.
         În acest context, o deosebită importanţă o are implicarea elevilor şi studenţilor care sunt la vârsta la care se formează din punct de vedere moral.
         Pentru acest motiv vă adresăm invitaţia de a desemna un grup de elevi şi cadre didactice care să participe la acest eveniment.
         Programul manifestării va include un tur al sediilor instanţelor constănţene cu vizite în arhivele acestora, asistarea la desfăşurarea şedinţelor de judecată, întâlnirea cu judecători şi grefieri, însoţite de explicaţii şi răspunsuri la întrebările tinerilor privind etapele soluţionării unei cauze şi organizarea instanţelor.
         De asemenea , în limita numărului de exemplare disponibil, vor fi oferite vizitatorilor ghiduri de orientare juridică întocmite de Consiliul Superior al Magistraturii, care pot fi ulterior prelucrate de cadrele didactice cu elevii.
         În acest an manifestările vor avea loc în data de 25 octombrie 2017 începând cu orele 9.00
         În scopul unei bune desfăşurări a activităţilor, vă rugăm să ne confirmaţi participarea până la data de 20.10.2017 ora 12, precum şi orele între care puteţi asigura prezenţa persoanelor desemnate care să fie indicate prin nume şi prenume (inclusiv cadrul didactic însoţitor), la numărul de fax 0241/619.628.
 
PREŞEDINTELE TRIBUNALULUI CONSTANŢA
Judecător Teodor Viorel Gheorghe
 
PURTĂTORI DE CUVÂNT
Judecător Lucian Lică
Judecător Radu Dumitru Comşa
 
Anunţ
       Dosarele privind cauzele referitoare la adopţii nu sunt publicate pe site, ca urmare a aplicării dispoziţiilor legale privind protecţia datelor cu caracter personal inserate în Legii 677/2001, precum şi a prevederilor Legii 273/2004 privind adopţiile.

 

 


Informaţii de interes public


Contact