Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Portal  > Tribunalul ARGEŞ  > Prezentare
Prezentare

Prezentare instanţă
Istoric


Prezentare instanţă

333.jpg

 
B-dul I.C. BRĂTIANU NR.7
Piteşti - Argeş
Tel. (0248) 216 599
 
 
Pentru transmis documente, dosare ale secţiilor CIVILĂ, PENALĂ, CONFLICTE DE MUNCĂ ŞI ASIGURĂRI SOCIALE
Fax (0248) 212 410
 
Informatii despre dosare: http://www.justitie-ag.ro/tr-ag/tr_app
http://portal.just.ro (Portalul instanţelor de judecată pus la dispoziţie de către Ministerul Justiţiei)

E-mail: tr-arges@just.ro
Notă: Datorită unor dificultăți tehnice privind comunicarea prin e-mail cu domeniul yahoo.com, unele dintre răspunsurile noastre transmise de pe domeniul just.ro se întorc cu mesaj de eroare. Din acest motiv, vă informăm că se vor trimite corespondențele prin poștă și, pentru perioada următoare, recomandăm să indicați la coordonatele dumneavoastră de contact – în măsura în care sunt disponibile - adrese de e-mail de pe alte domenii. Vă mulțumim!

 

 

Taxe judiciare de timbru:
Cont RO25TREZ04621070203XXXXX
Trezoreria Pitesti, Beneficiar Consilul Local al municipiului Piteşti, CF: 4317967

Istoric

   Tribunalul Argeş a funcţionat iniţial în Piteşti, Str. 1 Mai într-un spaţiu ocupat în prezent de Secţia 1 Poliţie a Municipiului Piteşti.
   Din anul 1976 s-a edificat noul sediu în Piteşti, Bulevardul Eroilor nr. 3-5.
   În timp activitatea instanţei a fost influenţată de reorganizarea administrativ-teritorială, când competenţa teritorială a cunoscut extinderi sau restrângeri, după caz.
   Din anul 1973 şi apoi 1999, s-au înfiinţat încă 2 instanţe în subordinea Tribunalului Argeş şi anume Judecătoria Costeşti respectiv Judecătoria Topoloveni.
   În privinţa competenţei materiale s-au produs de asemenea schimbări semnificative de la o perioadă la alta, acestea fiind stabilite de fiecare dată prin lege.
   Mutaţiile produse în plan social-economic în zona argeşului, au determinat o creştere a numărului de cauze pe rolul instanţei, situaţie ce a condus la o aglomerare a spaţiilor de lucru pentru personal şi public, destinate acestor activităţi.
   În prezent, activitatea Tribunalului Argeş se desfăşoară atât în sediul principal cât şi în spaţiile închiriate aflate în vecinătatea acestora.
   Din punct de vedere ierarhic Tribunalului Argeş este subordonat Curţii de Apel Piteşti.