Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie


Actualitate

I N F O R M A R E
 
Începând cu data de 01.12.2019 toate instanţele din circumscripţia teritorială a Curţii de Apel Alba Iulia utilizează aplicaţia „TDS ce facilitează citarea şi comunicarea actelor de procedură către persoanele care şi-au exprimat acordul pentru comunicarea actelor, în format electronic;
Prin utilizarea acestei aplicaţii, se asigură printre altele:
- comunicarea rapidă, eficientă şi directă instanţă-justiţiabil;
- reducerea timpului necesar soluţionării dosarului.
 
CAUTARE DOSARE PE PORTAL
 
DOSARUL ELECTRONIC
ACCESEAZĂ ÎNCEPÂND DIN 15 IULIE 2019
Doar dupa primirea pe email a mesajului
"Bună ziua,
În sistemul electronic al Tribunalului Alba( sau alta instanta), a fost deschis dosarul cu numărul xxx/yyy/zzzz  în care sunteți parte sau participant.
Ați primit această notificare deoarece, acum puteți consulta on-line dosarul dumneavoastră în format electronic, accesând adresa url de mai jos, autentificându-vă cu această adresă de e-mail respectiv codul trimis prin sms."
 
 
A N U N Ţ
 
 
În atenţia: avocaţilor, consilierilor juridici, experţilor, justiţiabililor, etc.
 
Începând cu data de 01.06.2019 la nivelul Tribunalului Alba se va implementa aplicaţia denumită generic „dosarul electronic”.
În acest sens, se va proceda la scanarea documentelor în format de hârtie aflate la dosar şi la introducerea acestora în aplicaţia ECRIS.
Scanarea documentelor în format de hârtie aflate la dosar va avea în vedere exclusiv înscrisurile depuse la dosar începând cu data de 01.06.2019, indiferent de data înregistrării dosarului în sistem (în aplicaţia ECRIS).
Vă adresăm rugămintea de a ne sprijini în efectuarea din punct de vedere tehnic a acestei activităţi prin:
- evitarea capsării, îndoirii, şifonării tuturor documentelor pe care le veţi depune la registratura instanţei;
- utilizarea de agrafe în locul capselor;
  
 
Preşedintele Tribunalului Alba,
Judecător,
Teodora Maria Ţâmpea
 
 
  
 
COMUNICATE  DE  PRESĂ
 
2019
 
 
2018 
 
Anunţ - Serviciul de probaţiune Alba, începând cu 4.10.2018, are un nou sediu în Alba Iulia str. Teilor nr.13 (lângă Baroul Alba).
telefon 0258 811433, 0726-755.316, 0726-754.448, 0726-754.613
adresa de e-mail probatiune.alba@just.ro
 
Referendumul naţional ce va avea loc în 6-7 octombrie 2018
 
Comunicat nr. 2 Tribunalul Alba - dosar Lupu Madalin Miki.docComunicat nr. 2 Tribunalul Alba - dosar Lupu Madalin Miki.doc Comunicat de presă- dosarul crima din Partoş 
 
2017
Comunicat de presă - Dosar BCR.docComunicat de presă - Dosar BCR.doc Comunicat de presă nr.2  - Dosarul Creditelor BCR Alba Iulia
 
2016
 
ZIUA UŞILOR DESCHISE LA JUDECĂTORIA ALBA IULIA ŞI TRIBUNALUL ALBA  - 25 OCTOMBRIE 2016
 
 Admiterea  propunerii formulată de  Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă pentru inculpatul B.D., referent  în cadrul unei instituţii publice
 
 Adunarea  Generală a Judecătorilor Tribunalului Alba a hotărât susţinerea Memorandumului privind justiţia
 
  PROCES VERBAL TRAGERE LA SORTI  ALEGEREA AUTORITATILOR ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE  
PV TRAGERE LA SORTI .pdfPV TRAGERE LA SORTI .pdf           
 
 
      Admiterea  propunerii formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă pentru inculpatul Augustin Varga, deţinutul din Penitenciarul Aiud,cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de ultraj judiciar prin modalitatea tentativei de omor. 
 
       Admiterea  propunerii formulată de  D.N.A de arestare preventivă pentru inculpatul VINGERZAN MARIUS MIHAI, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită. 
  
       Admiterea  propunerii formulată de  D.N.A de arestare preventivă pentru inculpata BURCUȘ SĂVULESCU HANNELORE ANDREA , inspector fiscal în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu
  
      AdmitereaAdmiterea  propunerii formulată de DIICOT-ST ALBA IULIA de arestare preventivă pentru 10 persoane
 
 
 
CONCURSURI
 
Concurs în 23.12.2019 pentru ocuparea unui post vacant de aprod la Tribunalul Alba
 
 
 
Concurs în 30.07.2019 pentru ocuparea unui post vacant de aprod la Judecătoria Sebeş
 
Anunţ.docAnunţ.doc 05.07.2019
 
 
 
ANUNT-Interviu pentru dobândirea calităţii de expert tehnic judiciar.docANUNT-Interviu pentru dobândirea calităţii de expert tehnic judiciar.doc  - anunţ publicat în 08.04.2019 pe portalul instantelor
 
 
 
 
 
 
 
 
Concurs în 15.10.2018, pentru ocuparea următoarelor posturi vacante:
- muncitor calificat treapta II (electrician) la Tribunalul Alba
- muncitor calificat treapta II (electrician) la Judecătoria Sebeş
- consilier grad I (inginer) la Judecătoria Câmpeni
 
 
 
Info
       Justiţia îşi doreşte şi trebuie să fie mai aproape de cetăţeni. Scopul ei, până la urmă, este cel de a satisface un interes public: un act de justiţie de calitate şi îndeplinit într-un termen rezonabil. 
       Noile coduri – civil şi de procedură civil, penal şi de procedură penală – conectează România şi pe români la realităţile lumii de azi. Ele, noile coduri, se adresează tuturor cetăţenilor români, dar şi cetăţenilor altor state care intră într-un fel sau altul în relaţie juridică cu statul român sau cu cetăţeni ai statului român. Noile coduri – civil şi de procedură civil, penal şi de procedură penală – conectează România şi pe români la realităţile lumii de azi. 
       De aceea, facilitarea cunoaşterii de către cetăţeni şi punerea în practică adecvată a instituţiilor noilor coduri trebuie să reprezinte o preocupare pentru statul român, pentru justiţia română. 
       Mijlocul concret de a obţine satisfacţie pentru dreptul încălcat – fie că este un drept de proprietate, drept la viaţă privată, un drept legat de familie, de moştenire, de dreptul la integritate fizică şi psihică încălcat printr-o infracţiune – este cererea de chemare în judecată. 
       Prin cererea de chemare în judecată orice persoană care consideră că i-au fost încălcate drepturile sau interesele legitime are posibilitatea să şi le valorifice sau să ceară să îi fie protejate în justiţie. 
      De aceea, pentru a veni în întâmpinarea justiţiabililor, Institutul Naţional al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii, cu sprijinul generos al Confederaţiei Elveţiene, în cadrul programului de cooperare elveţiano-român, pun gratuit la îndemâna justiţiabililor dar şi al practicienilor:
 
      Într-o abordare accesibilă, cele două ghiduri oferă modele de cereri de chemare în judecată atât pentru acţiuni cu un grad redus de complexitate, cât şi pentru acţiuni de o complexitate ridicată, din perspectiva problemelor faptice şi juridice deduse judecăţii (revendicare, partaj de bunuri). Astfel sunt conturate repere importante pentru justiţiabili în demersul acestora de valorificare a unor drepturi sau interese legitime în justiţie. 
      Prin sprijinul pe care îl pot oferi justiţiabililor pentru redactarea cererilor – binevenit în contextul dificultăţilor determinate de caracterul de noutate al multora dintre prevederile procedurale ale noilor coduri – ghidurile pot contribui la evitarea unor sancţiuni procedurale, cum ar fi anularea cererilor de chemare în judecată pentru că nu îndeplinesc condiţiile formale prevăzute de lege. 
      Dincolo de utilitatea pentru justiţiabili soluţiile oferite de ghiduri, acestea pot contribui şi la celeritatea procedurilor judiciare, prin evitarea întârzierilor în soluţionarea cauzelor determinate de etapele suplimentare care trebuie parcurse pentru complinirea lipsurilor cererilor introductive. 
      Modelele de cereri de chemare în judecată sunt puse la dispoziţia practicienilor şi justiţiabililor: Modelele de cereri de chemare în judecată sunt puse la dispoziţia practicienilor şi justiţiabililor:
 


Informaţii de interes public


Contact