Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
Acasă

Despre instituţie

Actualitate

Informaţii de interes public

Contact


Despre instituţie


Actualitate

COMUNICATE  DE  PRESĂ
2018
Comunicat nr. 2 Tribunalul Alba - dosar Lupu Madalin Miki.docComunicat nr. 2 Tribunalul Alba - dosar Lupu Madalin Miki.doc Comunicat de presă- dosarul crima din Partoş 
 
2017
Comunicat de presă - Dosar BCR.docComunicat de presă - Dosar BCR.doc Comunicat de presă nr.2  - Dosarul Creditelor BCR Alba Iulia
 
2016
 
ZIUA UŞILOR DESCHISE LA JUDECĂTORIA ALBA IULIA ŞI TRIBUNALUL ALBA  - 25 OCTOMBRIE 2016
 
 Admiterea  propunerii formulată de  Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă pentru inculpatul B.D., referent  în cadrul unei instituţii publice
 
 Adunarea  Generală a Judecătorilor Tribunalului Alba a hotărât susţinerea Memorandumului privind justiţia
 
  PROCES VERBAL TRAGERE LA SORTI  ALEGEREA AUTORITATILOR ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE  
PV TRAGERE LA SORTI .pdfPV TRAGERE LA SORTI .pdf           
 
 
      Admiterea  propunerii formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă pentru inculpatul Augustin Varga, deţinutul din Penitenciarul Aiud,cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de ultraj judiciar prin modalitatea tentativei de omor. 
 
       Admiterea  propunerii formulată de  D.N.A de arestare preventivă pentru inculpatul VINGERZAN MARIUS MIHAI, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită. 
  
       Admiterea  propunerii formulată de  D.N.A de arestare preventivă pentru inculpata BURCUȘ SĂVULESCU HANNELORE ANDREA , inspector fiscal în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu
  
      AdmitereaAdmiterea  propunerii formulată de DIICOT-ST ALBA IULIA de arestare preventivă pentru 10 persoane
 
Info
       Justiţia îşi doreşte şi trebuie să fie mai aproape de cetăţeni. Scopul ei, până la urmă, este cel de a satisface un interes public: un act de justiţie de calitate şi îndeplinit într-un termen rezonabil. 
       Noile coduri – civil şi de procedură civil, penal şi de procedură penală – conectează România şi pe români la realităţile lumii de azi. Ele, noile coduri, se adresează tuturor cetăţenilor români, dar şi cetăţenilor altor state care intră într-un fel sau altul în relaţie juridică cu statul român sau cu cetăţeni ai statului român. Noile coduri – civil şi de procedură civil, penal şi de procedură penală – conectează România şi pe români la realităţile lumii de azi. 
       De aceea, facilitarea cunoaşterii de către cetăţeni şi punerea în practică adecvată a instituţiilor noilor coduri trebuie să reprezinte o preocupare pentru statul român, pentru justiţia română. 
       Mijlocul concret de a obţine satisfacţie pentru dreptul încălcat – fie că este un drept de proprietate, drept la viaţă privată, un drept legat de familie, de moştenire, de dreptul la integritate fizică şi psihică încălcat printr-o infracţiune – este cererea de chemare în judecată. 
       Prin cererea de chemare în judecată orice persoană care consideră că i-au fost încălcate drepturile sau interesele legitime are posibilitatea să şi le valorifice sau să ceară să îi fie protejate în justiţie. 
      De aceea, pentru a veni în întâmpinarea justiţiabililor, Institutul Naţional al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii, cu sprijinul generos al Confederaţiei Elveţiene, în cadrul programului de cooperare elveţiano-român, pun gratuit la îndemâna justiţiabililor dar şi al practicienilor:
 
      Într-o abordare accesibilă, cele două ghiduri oferă modele de cereri de chemare în judecată atât pentru acţiuni cu un grad redus de complexitate, cât şi pentru acţiuni de o complexitate ridicată, din perspectiva problemelor faptice şi juridice deduse judecăţii (revendicare, partaj de bunuri). Astfel sunt conturate repere importante pentru justiţiabili în demersul acestora de valorificare a unor drepturi sau interese legitime în justiţie. 
      Prin sprijinul pe care îl pot oferi justiţiabililor pentru redactarea cererilor – binevenit în contextul dificultăţilor determinate de caracterul de noutate al multora dintre prevederile procedurale ale noilor coduri – ghidurile pot contribui la evitarea unor sancţiuni procedurale, cum ar fi anularea cererilor de chemare în judecată pentru că nu îndeplinesc condiţiile formale prevăzute de lege. 
      Dincolo de utilitatea pentru justiţiabili soluţiile oferite de ghiduri, acestea pot contribui şi la celeritatea procedurilor judiciare, prin evitarea întârzierilor în soluţionarea cauzelor determinate de etapele suplimentare care trebuie parcurse pentru complinirea lipsurilor cererilor introductive. 
      Modelele de cereri de chemare în judecată sunt puse la dispoziţia practicienilor şi justiţiabililor: Modelele de cereri de chemare în judecată sunt puse la dispoziţia practicienilor şi justiţiabililor:
 


Informaţii de interes public


Contact